Τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας λίγο πριν διανύσουμε την Πασχαλινή περίοδο παρακολούθησαν το επίκαιρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου” Πάσχα! Ελλήνων Πάσχα!”. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα  τα παιδιά παρακολούθησαν τα έθιμα των Ελλήνων κατα την γιορτινή αυτή περίοδο από άκρη σε άκρη της χώρας μας. Η Ελλάδα είναι ίσως η χώρα με τα περισσότερα έθιμα τα οποία σχετίζονται με το Πάσχα. Έτσι ξεκινώντας από το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαιών, διανύοντας τη Μεγάλη Εβδομάδα και φθάνοντας στο Πάσχα ένα πλήθος εθίμων ξεπρόβαλλαν στα μάτια των παιδιών. Τραγούδησαν τα κάλαντα αυτής της περιόδου κι έμαθαν να τραγουδούν ένα πασχαλινό τραγούδι με την βοήθεια της κ.Αποστολίας Αρμπελιάς.Στη συνέχεια τα παιδιά αναβίωσαν το πασχαλινό έθιμο 《Τα τσούνια》. Πρόκειται για ένα ομαδικό παιχνίδι που παίζεται στις Κυκλάδες ανήμερα του Πάσχα. Τα παιδιά έπαιξαν με όλη τους την ψυχή και το χάρηκαν!
Μετά την αναβίωση του εθίμου, σειρά είχε η κατασκευή μιας πασχαλινής κάρτας με εικονογραφικό θέμα《Το Ωόν του Πάσχα》 από τον ομώνυμο πίνακα ζωγραφικής του Έλληνα ζωγράφου Νικηφόρου Λύτρα. Χρωμάτισαν το κόκκινο πασχαλινό αυγό απο το οποίο πήρε και την ονομασία του το έργο, έβαλαν τα δικά τους χρώματα και έγραψαν ευχές για το Πάσχα με την παρότρυνση να την χαρίσουν  σε αγαπημένα τους πρόσωπα.
Ήταν μια πολύ όμορφη πολιτισμική εμπειρία που συνδύαζε γνώση και ψυχαγωγία μπαίνοντας έτσι στην ατμόσφαιρα της Πασχαλινής Περιόδου…